Träna

Tvättstugan går bra, Basse sköter den idag. Sköööönt! :) Nyss lagt Kevin i säng, så nu sover han gott. Ligger i soffan och glor på vänner. Kasst.

Var in till min Pt idag. Skulle ha varit där i torsdags, men var ju sjuk som sagt. Och igår skulle jag oxå varit där, men kände mig inte rikigt kry än. Så tog mig i kragen och åkte in idag.
Så ska skriva ett matschema på 1vecka, hon tyckte jag åt lite dåligt om dagarna, haha.. Så vi ska nog fixa ordning min kost oxå. Nästa tisdag halv 18 har jag första träningspasset med henne! Underbart :) Hoppas jag hunnit bli riktigt frisk till dess.
Nu ska dom onödiga kilona bort! :)

Fortfarande!!

Är fortfarande täppt i näsan! Så less på detta nu! De ekar i skallen så fort jag pratar, känns som att jag skriker. Jag hör knappt vad jag säger om jag försöker prata lite tystare, när ska det släppa!? Man blir ju inte så värst pigg av detta.

Kevin är frisk iaf, bara lite snor kvar. Men hostan är väck. Känns underbart :) Så synd om honom när han hostar så han spyr eller inte får någon luft.


--

Har plockat och donat med tvätten nu på morgoen. Rivit ur sängkläderna och försökt hitta alla små strumpor och kläder som tillhör Kevin. Har tvättstugan ikv :) Inte så mkt tvätt denna gång, så kanske man kan passa på att tvätta gardiner och sånt krafs, mattorna skulle behöva tvättas å.
Ska ta oss bort till Köpis idag efter lunch oxå, måste posta paket som skulle ha postats förra veckan! =/

Igår fick vi besök av Martina, de var länge sen :) Kevin blev lite blyg, men lekte på som vanligt. Fick höra en massa skvaller, haha. Hur en del håller på :)


Nee, kolla på unga mödrar nu, sen försöka få den lille att sova en femma eller två :)

Bästa + sämsta..

De bästa och sämsta med att vara snorig, helt täppt i näsan. De är nog att man inte känner när lille herrn har poopat! Vet inte hur många gånger jag missat de, och Basse känt lukten direkt. Och jag sitter som ett frågetecken när de stämmer att han poopat. Stackarn :) Bästa är väl att man inte känner lukten när man byter blöjan, hah :)
Hostan börjar bli bättre på oss båda iaf. Slipper vi hosta tills vi spyr, de är hemskt! Får ju fan ingen luft heller knappt, känns som man har en golfboll i halsen.. Usch!


Ja, just. Han sover från 19-7 nu förtiden, underbart! :) hahah. Inte så roligt på en söndag kanske, men annars.. Han börjar sova bättre och bättre nu, och inatt käkade han inget nattmål.. :)

Trött kille, när vi var på köpis idag. :)

2012-01-28_13_59 (MMS)

Trött kille, när vi var på köpis idag. :)

Härlig fredag..

Dagen började med att Basse tog med Kevin och gick till firman. Lite egentid för mig, härligt när man är kass i näsa och hals :) Men hostan börjar ge med sig nu efter jag köpte theracough igår.

Efter dom kommit hem, var det sovdags för Kevin och sen lunch. Sen for vi iväg och storhandla, behövligt :) Så skönt att ha basvaror hemma, så man slipper gå runt och få ångest över det..
Vi har käkat och busat. Städat, och ja, plockat. Hur en unge kan stöka ner alltså!? :) Han älskar att dra ut lådorna i byrån i hallen, och dra ut innehållet. Hans utekläder, Basses jobbarkläder och strumpor, suck :) Han har klämt sig några gånger, men inte gnällt över det. De måste ju göra jätteont!? Ajaaa.. Han lever iaf :)

Just nu ligger Kevin i säng, han har inte sovit sina timmar idag märks de.. Får se om han vaknar och ska vara vaken sen.. Hmm.
Just ja, hans TREDJE tand är på g upp i överkäken :)) Basse såg det idag när dom var på firman och käkade semla, haha. Jag som tittade där igår, men inte såg nå. Kan ju förklara hans grinighet och dregglande. Men inte lätt att hålla koll på de när han varit sjuk.. :) Sött är det iaf.


Ne, att man kan vara så seg när man är sjuk. Och inte nog med att man är sjuk, så kom röda veckan oxå! Suuuck. =/ Tröttgångertvå.




 Han är så söt på detta kort! 6månader ungefär :)

Öppna lådor är roligt :)

2012-01-26_17_27 (MMS)

Öppna lådor är roligt :)

De märks att en liten herre börjar bli fri...

2012-01-26_17_21 (MMS)

De märks att en liten herre börjar bli frisk! Suck. :)

Från vaggan till deadline

Blev inge Ikea idag, kände inte för att ta ut varken Kevin eller mig. Han hostar för mkt fortfarande! Men Basse stack iväg och kollade om dom hade någon billig tvbänk. Men kom hem tomhänt, duktig han :) Bara matvaror hade han med sig, och en tycka synd om påse till mig.
Den innehöll bl.a Robert Gustavssons bok! Som jag har tjatat om att jag vill ha den, och så köper han den till mig, för han tycker synd om mig när jag är sjuk, eller?  :) Han är för söt. Så varje lediga tid kommer jag spendera med den boken, stackars Basse. hah :)


De märks att lille herrn börjar bli piggare. Så glad och snäll han var idag, var länge sen! :) Underbaring. Bara massa hyss har han haft för sig idag, oj oj... Bara den dumma hostan som ska väck nu, så är han som vanligt igen :)

<3

 Liten plutt <3

Oh no!


De är inge bra att kolla på Ikeas hemsida. Har hittat en massa jag vill köpa till lillen! :) Bara behövliga saker, hah :) Kanske ska dit imorn, om Kevin är piggare. Får se om man handlar upp alla pengar. Oj.. :)


Kevin vaknade igen vid halv 20. Piggare och gladare. Då blev jag oxå piggare, så ställde mig och diska och Kevin fick leka med plastsakerna i skåpet. Kände för att dammsuga oxå, men de tar vi nog imorn. Haha :)
Men nu är han trött och hostig igen, så Basse försöker få honom lugn så han kan sova lite. Får se om de lyckas.

Då small de

Jaaa, jag trodde jag skulle klara mig, MEN ICKE! Igår kväll small de till, poff sa de. Halsont, snorig, hosta!! Ont i tamefan hela kroppen. Vad är det för nytta med att vara sjuk egentligen??? =/ Har ingen som helst ork.. :( Tur Basse är hemma och hjälper till med Kevin.

Och jag tycker så synd om ungen min, han är helt slut stackarn! Hostar och snorar, han orkar leka korta stunder, sen blir han alldeles ledsen. =/ Han ligger just nu i sängen och sover, efter ett varmt bad med pappa sin. Sen blev han så trött, så fick knappt på han blöja och pyjamas. Bara gråt.
Mitt tålamod är inte det bästa heller när jag är sjuk =/ Fy fan.


Kevins nya sysselsättning: Krypa in i sitt rum och stänga dörrn. För att sen krypa fram och öppna den och sen titta på en och ge ifrån sig ett leende och ett skratt. Stänga dörrn, och öppna igen. hah :) Skit söt.
Han kan hålla på så länge, :)


Ne, imorn hoppas jag att både jag och Kevin mår bättre. Så vi får komma ut nångång! Måste röra på mig. .

Gnällig

Vi har haft en gnällig "bebis" här hemma. Ingenting har passat åt herrn idag!
Men lekt har han gjort i omgångar iaf, vi byggde hus med hans klossar, han rev dem såklart! Sen slet han ut alla sina tröjor från sin byrå, suck. Ni skulle sett hur det såg ut när han kröp ut från rummet, haha! Tur han har en mamma som städar upp efter honom :)
Han har även lärt sig att klättra upp i våran säng nu! Han går inte säker nånstans nu. haha! :) Söting.

Han slocknade vid 18 ikv, alldeles slut stackarn =/ Får se om han sover hela natten, eller om han vaknar upp snart. Tycker så synd om honom.. :(

Sjukling

De började med saftkalas igår, oooops! =/ Men men


Inatt hade vi ett hell att få lillen att sova, han var HUR TRÖTT som helst, men så fort man la han i sängen började han gråta och satt sig upp. Tillomed om man hade han i famnen och la han ner, så vakna han och grät. Tror den lille håller på och blir sjuk =/ Dumma pappa som smittat. Rinner snor och han hostar en del. Tur nog inte så mkt på natten än! Får hoppas han klarar sig från feber å! =/ Plutten min.

Igår skar sig den lille på en bit från en trasig tallrik.. Jag stod och diska igår, och de där jäkla diskstället är ju mupp! Ikeaskit!! De ramla ner två tallrikar, som gick i 100delar, och jag sopade upp allt, trodde ja! Men igår kväll kröp han runt vid bordet och såklart hitta han en bit, hann få tag i han precis innan han skulle stoppa den i mun! Så han skar sig på fingret, värdens blodbad blev de, haha! Blod överallt :o Efter att ha snuttat bort 3 plåster sket vi i att sätta dit ett, och tur nog hade det slutat blöda då.. :) Han verkar inte känna av det så mkt idag, men de är ett fult sår på fingret.



 Klätterapa. :)

Fika

Basse håller på och försöker lägga Kevin nu, får se om de lyckas. Om han vill sova. :)

Idag har vi haft besök av Fredda och hans dotter Hilda. Käkade bullar och drack saft/kaffe.. :) Rätt så mysigt. Kevin lekte som aldrig förr. Inge blyg han eller. :)

Skulle vilja ha en pulka till Kevin så han får åka pulka, åtminståne en gång denna vinter! Han har ju inte åkt någonting! =/ Vi skulle köpa en pulka när vi var nere i Etuna, men snön försvann ju hela tiden, så han hann ju inte åka. Så vi sket i att köpa en, men nu skulle jag vilja ha en... Får se hur vi gör.

Får se om de blir att åka in till stan och gymma imorn på dagen, ta med Kevin så han får leka med andra barn.. :)


Råtta

Tvättstugan igår gick prima, fick allting tvättat. Så de kanske inte var så mkt tvätt, ser ju mer ut när de ligger i tre ikeapåsar. heh :) En med lakan och handdukar, två med kläder. Jodå. MEN såklart glömmer jag Kevins dyna till matstolen, även fast jag la den på en påse som skulle ner i tvättis. Den hade tydligen åkt ur på ett fint sätt i hallen, såg den när jag kom upp och blev bra less! Kunde ju inte köra mer maskiner eftersom tiden snart gick ut. Så ja, får väl ta den nästan gång :) Attans.

Kevin har krypit fram och tbx till sitt rum här på morgonen, han hitta sin råtta. Den som låter så fint :) Han gillar den starkt. Och nu har vi käkat lunch och en liten ligger och sover middag. :) Får se hur länge han sover.
För när han vaknar ska han få lite mellis, sen är det raka vägen in till stan. Ska på infomöte på ett gym, får se vad dom säger. Ska möta upp Emma och Ebba oxå, hon tränar på det gymmet. Så hon ska passa Kevin under tiden jag pratar med en människa. :) Snällt av henne! :)

Kom hem en sjukling till lunch oxå. Så nu kommer jag få ha honom hemma ett tag kanske. :) Skoj. Får se hur länge han orkar vara hemma, haha!


 Basse förde över bilder från till mobil igår, hitta en söt bild på Kevin. Kan han vara, 5-6mån? På den tiden tog han napp, men slutade tvärt när första tanden kom. Knasig unge :)

Jag hann dammsuga köket och hallen innan H...

2012-01-17_12_13 (MMS)

Jag hann dammsuga köket och hallen innan Henry tappa snabelnäsan! Så blev att sätta sig och fixa tbx den, och de gick efter en stund! Duktig jag, men har man en sån bra assistent som Kevin kan de ju bara sluta bra, Hihi! :) Sen fick han en ny påse å. Så nu är han med i matchen igen och lgh är dammsugen :)

Lycklig

Känner mig extra glad idag! Solen skiner :)

Och lille herrn sov från 19 igår till kvart i 6 imorse, utan protester! Ja, han vakna vid halv 12 och ville ha mer välling, men sen sov han, och jag slapp gå upp och natta om honom flera gånger! Underbart :) Jag tror han lät en gång, och precis när jag skulle kliva upp ur sängen tystna han, och jag kunde lägga mig igen..
Provade att lägga honom och buffa honom i rumpan tills han somna igår kväll, ist för att stå och vagga honom! Och la han med huvet upp mot köket ist för med huvet ner mot vardagsrummet, kanske sov han bättre för de? Och han fick godnatt välling vid halv 19 och sen när han vaknade vid halv 12 fick han fullkorns.. Ja, de märks om han sover lika bra inatt! Utvilad är jag iaf, :))

Han somnade även om vid halv 8 och sov till 9.. :) Så jag fick en paus igen. Sen nu har vi käkat lite gröt och jag har diskat och kokat hans flaskor. Sitter och funderar på om vi ska ut en sväng i det fina vädret, kanske gå till bibblan. Har en bok att hämta där till Kevin, som han fick från Bvc.. :)

Sen ikv är det tvättdags, det behövs kan jag säga! Mannen i huset har inte tvättat på ja, kanske två månader!?!? Så de är ju en del kläder :) Att de ska vara så svårt att tvätta. Jag hade turen att mor min tvätta Kevs och mina kläder när vi var där nere 3veckor :) Hihi ..

Mjaaa, fixa och dona lite kanske. Ser ut som att de behövs en sväng med dammsugarn å. Katthår, kattsand, grus och riskakor överallt! Tänk om man kunde ha någon som städa, de är så drygt att dammsuga!

Mina baconlindade kycklingar. Haha! Ser ut...

2012-01-15_18_05 (MMS)

Mina baconlindade kycklingar. Haha! Ser ut som små franskor, blev lite mkt ost på dem! Men goda var dom, :) bättre lycka nästa gång kanske.

Frisk luft

Tog oss en promenad jag och Kevin, på 1 timme. Skönt väder att gå i, inte så värst kallt :) Så bra svettigt blev de, men nu börjar jag frysa ist. Drygt :)
Så kom in för en halvtimme sen och ska väl börja fixa med käk till lille herrn och mig och Basse.. Skulle sitta fint med baconlindad kyckling, aldrig gjort de förr :) Far min brukar bjuda på de..

Basse ska iväg och jobba en sväng borta vid köpis ikv.. Så ska väl börja fixa käk nu. :)

Lustigt

Nu har lille herrn bestämt att morgonen börjar tidigt. Igår vaknade han halv 4 på morgonen och somna om vid halv 6 och sov till 8! Sen var det full fart till halv 11 typ..

Idag väljer han att vakna vid 5.. Och jag hoppas han vill somna om snart! :) Han somna vid kvart över 19 igår, så förstår inte vad han gör vaken såhär tidigt.. Hmm..


Aja, senare idag ska vi till öppna och dansa ut julen. Får se hur det går :)

Blahaaa..

Jag börjar bli rastlös av att gå hemma nu! Känns som jag kommer börja krypa längs väggarna snart. =/ Måste ut och få frisk luft, helst nyss. Vill få lite umgänge till Kevin.

Öppna börjar på måndag, och vi ska faaaanimig dit! Inge mer bortförklaringar nu. Promenader ska det bli varje dag oxå, ungen måste ut. Skiter i hur trött och less jag är, det är för Kevins bästa.



STOR SUCK!

Huvud

Säger man huvud till Kevin, så klappar/slår han sig på huvet, ibland. :) Skit söt. Klappa händerna kan han å. Stora killen! :)

De lönar sig att sjunga och visa för/med honom.. :))

Kevins stjärntecken

VÄDUREN (21 mars – 20 april)

Dessa barn tacklar livet med energi och drivkraft, är impulsiva och ibland övermodiga. ‘Action!’ är allt och ditt barn kastar sig huvudstupa (ibland bokstavligen) in i allting med passion och övertygelse. Du kan vänta dig skrubbsår på knän och blåmärken överallt. En ledartyp som ger startskottet för många projekt och förväntar sig att andra ska se och rätta sig efter detta.

Nyckelord: Passionerad, kraftfull, oberoende, aggressiv, energisk, modig, egoistisk – här finns viljestyrka och högtflygande fanor.

Föräldratips: Du som är förälder kan lära din lilla vädur att kompromissa.

9 månader!!

Lille herrn har nu kommit till sin 9onde månad i livet. Det är alltså 9 månader sen som han kom ut till oss! En liten prins som är älskad av alla sina nära och kära, och inte minst av sin mamma och pappa! Våran ögonsten, eller vad säger man? :) Finns ingen finare och mer underbar unge.


- Kryper gör han (fortfarande) och fort går det! Han gillar när man kryper efter och "jagar" honom. Då blir det ett glatt vrål och han får nitro i rumpan. he he :)

- Går efter allt som går att gå efter, ställer sig upp lika så, mot allt som går.

- Äter allt som kommer i hans väg, riktigt matvrak. :) Det enda som inte går ner är pyttipanna och farmargryta på burk.

- Att sova är ju inte så roligt, mer roligt att leka. Men nu börjar han komma in i sina rutiner igen, efter ett uppehåll med gråt och förtvivlan över att sova. Inte så roligt för mamma/pappa, då han vakna om nätterna och inte var allt för glad. Och kunde även vakna på kvällarna och stanna uppe nån timme.. Men vi tog oss igenom det! Han sover 11/12 timmar om natten och sen 2/3 timmar på dagen. Förmiddag och eftermiddag.

- Han har nu börjat gilla att jaga katterna, dom blir så stressade stackarna och vet inte vart dom ska ta vägen. Men annars är han snäll mot dem, dom brukar ju oftast lägga sig så han inte når dem. Smarta! :)

- Han gillar att bada, helst varje dag. Men vi försöker få det till varannandag iaf. :)

- Pratar och skrattar som aldrig förr gör han. Han pruttar med munnen så det står härliga till, de flyger spott överallt. De är inte så roligt när han gör så när han äter dock, heh :)

- Väldigt mammig har han blivit nu oxå. Ibland är det väldigt jobbigt, speciellt när man ska laga mat och han hänger i benen på en. Men vi tar det som det kommer :) Försöker få honom att leka själv så mkt som möjligt, ibland funkar det, ibland inte.

- Han har även börjat visa sitt temperament nu. På riktigt. Får han inte som han vill, och man tar ifrån honom något han inte får leka med. Ja, då blir det tjut och surhet. En riktig tjurskalle.
Han är en väldigt glad och underbar unge annars :) Tycker om att lära sig nya saker och upptäcka nya ställen i lgh.

- Han har lärt sig att öppna dörrar, han gör som katterna. "krafsar upp den". Toan är mest rolig att öppna dörrn till och krypa in. Usch tycker mamma, roligt tycker Kevin! ha ha :)



 Såhär kan det se ut om Kevin inte får kameran som mamma håller i..

Fiskbullar

Ja idag fick Kevin smaka potatis och fiskbullar :) Och brocooli, surkål och blomkål. Han gillade allting och åt för glatta livet. :)
Ska nog börja göra så att han äter samma middag som oss, men lunch får nog bli burkmat än så länge. Tills man kommer till skott och gör storkok med mat till honom, måste lära mig de först bara.. :)


Just nu ligger han och sover, för natten hoppas jag! Han har sovit 1 timme idag sen han vaknade vid 8 imorse, hmm.. Och natten som var sov han otroligt bra, han somna vid 19 igår och vaknade sen vid halv 12 och ville ha mer välling, sen sov han enda fram till halv 7 imorse och somnade sen om till 8.. Så de var en lugn natt med andra ord. Annars brukar han ju vakna och gråta var och varannan timme! Även fast han inte vill något, han somnar om när man tagit upp honom, eller lagt ner honom om han ställt sig upp..
Provade ge han välling från 1 år igår oxå, han blir ju tydligen inte mätt på den från 8månader!? Så kan ju vara därför han sov bättre.. Annars äter han ju två gånger på natten.


Aja, ska försöka hinna se, Hur många lingon finns det i världen, innan vi lägger oss :)

Vila

Sitter i soffan och glor tv och på datorn. Kevin somnade vid 14. Får se hur länge han sover :) Han blev lite trött efter gröten han fick till mellis, hade inget annat hemma att ge honom. Men de slank ju ner så :)

Imorse vaknade han vid 7, och somnade sen om vid 9. Jag la mig på soffan för jag trodde han bara skulle sova en halvtimme/timme. Men jag råkade somna även jag ( Liza kom och la sig hos mig och det blev så varmt och mysigt, hi hi ) Så vaknade när Basse kom upp vid halv 11, och Kevin sov fortfarande. Och han vaknade inte förns vid halv 12! :) Så då blev det lunch för oss alla tre, och katterna :)

Igår plockade vi ner all jul, pust! Storstädade i Kevins rum och la in alla leksaker där, så slipper alla hans leksaker hamna under soffan och tvbänken. Så han får ta med sig leksaker från rummet sen :) Ska iväg till Ikea när pengar kommer och köpa en låda att ha dem i. Ska även plocka ner hans skötbord i veckan, vi har ju ändå inte använt de sen han var 6mån.. Går bättre att byta på golvet, soffan eller våran säng :)

Var helt slut efter all städning igår så slocknade i sängen vid 21! Stackars Basse =/ Men hade så satans ont i rygg och nacke, så de stråla upp i skallen. Men nu är hela lgh städad, eller ja, har vårat sovrum kvar. Men de står en massa ikea påsar där, full med tvätt. Så lite svårt att komma fram. Har dammat och dammsugit iaf :)


Basse är iväg och ska skjuta lite med Fredda. Får se när han kommer hem, vi ska in till Willys och handla lite..



 

Hemma.

Kom hem vid halv 19 idag. Lite trist men skönt :) Saknar min underbara mamma bara! Känns så jobbigt att åka därifrån, när vi haft det rätt bra. Inte så mkt tjafs som det brukar vara.


Har haft en trött liten herre igår och idag. Han somnade halv 19 igår, och klev upp halv 9 imorse!! Ja, han vakna och käkade under natten, men ändå.. Sen sov han en halvtimme vid halv 12, sen somna han i bilen upp och sov från 16-halv18. Och sen somna han hemma här vid 21. Trött kille.. :)
Och han äter knappt något om dagarna heller, idag fick vi "påminna" honom att äta. Han har fullt upp med att leka tydligen så han "glömmer" att äta. Haha :) Men de är väl bara en grej just nu, annars äter han som aldrig förr. Frukt, rån och majskrokar går alltid ner, och leverpastej :) .. Kanske är tänder som spökar, för han dregglar som aldrig förr och håller på i munnen.


Mja, får se hur det funkar mellan mig och Basse nu.. Han säger själv att han ska bättra sig, och det måste jag oxå göra! De är ju inte bara han som "dummar" sig.

Min underbara unge! Finns inget bättre än ...

2012-01-04_17_22 (MMS)

Min underbara unge! Finns inget bättre än dig. - Imorgon åker vi hem till valbo igen. Basse hämtar oss under dagen nångång. Ska bli skönt men ändå tråkigt! Vet inte hur jag ska göra med allt, kan ju inte fly ner hit så fort de knakar mellan Basse och mig.. Kommer sakna mamma massor, även om vi tjafsas och så. Så står vi ändå nära varann. Tänk om jag kunde trivas här nere..

Sitter och äter lite mandarin. :) Kevin gi...

2012-01-04_17_21 (MMS)

Sitter och äter lite mandarin. :) Kevin gillar de.

En liten människa tycker duschmunstycket ä...

2012-01-03_12_51 (MMS)

En liten människa tycker duschmunstycket är jätteroligt! :) Imorse jävlades jag med honom och satt på vattnet ibland, omtyckt men blött blev de. Haha :) Kanske ska låta honom leka där ikv, han ska ju ändå bada.

De är tur att lilla herrn är så underbart ...

2012-01-03_09_24 (MMS)

De är tur att lilla herrn är så underbart söt! För jäklar vad less jag var på honom inatt, han vakna precis när jag lyckats somna in och börjar härja. Fick honom att somna om efter 1Tim och en flaska välling senare. Jag med mitt Goa humör när jag blir väckt på nätterna är inte roligt! Stackars barn. :( Nej nu är de en liten som vill sova igen :)

Precis kommit in från en promenad och en t...

2012-01-01_13_22 (MMS)

Precis kommit in från en promenad och en tur in till stan. Börja snöa precis när vi klev utanför dörrn, så de blev att ta bussen till stan ist. Vi skulle gå in, men de kändes inte så roligt att gå i snöstorm.. :) Inga affärer var öppen så blev att handla mat till middagen ist. Kevin vakna precis när vi klev av bussen hemma :)

RSS 2.0